Persbericht Rietveld 25, De Burgemeesterswoning, gaat in de verkoop

di 20 september 2016

Start met de verkoop van Rietveld 25

Rietveld 25, de burgemeesterswoning, gaat in de verkoop

Na het succesvolle project aan de Havenstraat, heeft de stichting in 2015 Rietveld 25 – beter bekend als De Burgemeesterswoning – aangekocht. Na de aankoop op 8 oktober 2015 heeft Stichting Stadsherstel Woerden architekt Jan Kruis gevraagd om wederom de bouwkundige tekeningen te verzorgen. Het pand is door cultuurhistorische-bouwkundigen uitgebreid geïnspecteerd en geïnventariseerd, ook de architect was daarbij aanwezig evenals wat bestuursleden van de stichting.

Momenteel is de architect in een afrondende fase wat betreft zijn tekenwerk en wordt de bouwvergunning aangevraagd. Het pand krijgt na de restauratie de kwalificatie: Gemeentelijk Monument
Op basis van die tekeningen gaat een bouwkosten-deskundige zijn calculaties doen, uiteraard ook op basis van wat hij gezien heeft ter plekke. Pas dan kan ook de uiteindelijke verkoopprijs worden bepaald.

Het pand gaat nu zo snel mogelijk dus voor de restauratie en renovatie werkzaamheden, in de verkoop zodat de nieuwe eigenaar nog veel kan bepalen ten aanzien van indeling en keuze keuken, sanitair etc. Uiteraard blijft de stichting de bouw begeleiden met name de restauratie werkzaamheden.
Ter informatie, het huis staat op een kavel van 600 m2 en het volume is ca 800 m3, de begane grond is ca. 110 m2 + garage +serre, de verdieping is ca.100 m2. Dit zijn bruto m2 dus inclusief wanden, verkeersruimte, trappen etc.

Heeft u interesse in dit pand, houdt u dan rekening met een aankoopprijs van circa 575.000 euro, meer informatie staat elders op de website.

Deel dit nieuwsbericht: deel dit nieuwsbericht op NuJij

Actueel nieuws | Nieuwsarchief

Nieuwsbrief Stichting Stadsherstel Woerden