Over ons

Over ons

Welkom bij Stichting Stadsherstel Woerden. Stichting Stadsherstel wil de historie van Woerden versterken en zichtbaar maken. De stichting zet zich in voor het behoud van cultuurhistorische en waardevolle panden, door aankoop en restauratie/renovatie. Deze panden worden na afronding van het project vervolgens verkocht.

In Woerden is Stadsherstel niet altijd vanzelfsprekend geweest. Veel van wat wij nu als erfgoed beschouwen, is in de vorige eeuwen verdwenen. Vaak werd de vooruitgang als belangrijkste reden genoemd om monumentale en beeld-bepalende panden te slopen. Daarvoor in de plaats kwam dan een modern pand met vaak een heel ander volume en een andere bestemming.

Na het succesvolle project aan de Havenstraat heeft de stichting in 2017 het volgende restauratieproject aan Rietveld 25 - beter bekend als De Burgemeesterswoning - afgerond. Wij zijn erg trots op het resultaat.

Heeft u tips, wilt u uw eigen cultuurhistorisch waardevolle pand verkopen aan de stichting of wilt u advies, neem dan vooral contact met ons op! Wij slaan graag de handen ineen voor het behoud van de historie van Woerden, Harmelen, Zegveld en Kamerik.

Cees Vermeulen
voorzitter Stichting Stadsherstel Woerden