Steentje bijdragen

We kunnen uw hulp goed gebruiken

Uw hulp is van harte welkom! Kent u of bezit u een pand dat in zijn voortbestaan bedreigd wordt, maar dat om uiteenlopende redenen iets toevoegt aan de cultuurhistorische uitstraling van Woerden, Kamerik, Zegveld en Harmelen? Laat het ons weten. Het gaat niet alleen om monumenten, maar ook om panden uit een bepaalde bouwperiode, gebouwen die typerend zijn voor de omgeving of die juist iets bijzonders toevoegen aan de omgeving en het daarom waard zijn om gered te worden. Wij komen graag kijken wat we kunnen betekenen.

Gaat het behoud van erfgoed en waardevolle panden u aan het hart en wilt u graag financieel bijdragen? Zodra wij een nieuw projekt starten, houden we u via de website op de hoogte. De Stichting Stadsherstel heeft de ANBI-status, wat betekent dat er fiscale voordelen verbonden zijn aan financiële giften. U kunt altijd mailen voor meer informatie naar info@stadsherstelwoerden.nl.

Het is verder mogelijk om in natura giften te doen aan de stichting, bijvoorbeeld in de vorm van een te restaureren object wanneer u dit niet zelf kunt opbrengen. Dit zou een optie kunnen zijn als de restwaarde zo laag is dat alleen de grond nog iets opbrengt. Dat kan betekenen dat een pand gesloopt wordt, maar indien u liever voor herstel kiest, kunnen wij in samenwerking met u een nieuwe bestemming kiezen. U vermijdt kaalslag, het pand krijgt een tweede leven en uw bezit wordt weer een sieraad in zijn omgeving.